Pretparken Nederland

Een pretpark, attractiepark, amusementspark of themapark het principe is allemaal hetzelfde. Het is een plek waarbij je tegen één toegangsprijs kunt genieten van verschillende attracties, evenementen en shows. Van een betoverende tuin tot de wildste attracties, het valt allemaal onder de naam pretpark of een van de andere namen. En in Nederland hebben we er genoeg! Nederlanders houden van pretparken, want in verhouding tot andere landen blijkt dat wij meer dan genoeg keuze hebben. Weet jij al naar welke je toe wilt of ben je op zoek naar meer informatie, lees hier welke pretparken er allemaal in Nederland zijn!

Top 5 pretparken Nederland

  1. Efteling
  2. Walibi
  3. Slagharen
  4. Duinrell
  5. Koningin Juliana Toren

De leukste pretparken voor peuters en kleuters

De meeste parken hebben genoeg te doen voor het hele gezin en voor alle leeftijden. Maar er zijn ook parken die voornamelijk op de allerkleinsten gericht zijn. In Julianatoren waar onder andere de mascottes Jul en Julia rondlopen en met zijn vele attracties is het volop genieten voor de kleintjes! Sprookjeswonderland ligt in Enkhuizen waar je achter het stuur kan zitten van een auto, zelf in een bootje kan zitten, in een echte carrousel zitten, spelen in de enorme speeltuin, genieten van de kinderboerderij en nog veel meer! Peuters en kleuters kijken hun ogen uit en beleven hier de mooiste avonturen!

Het leukste pretpark voor meerdere dagen

Ben je op zoek naar een meerdaags uitje naar een pretpark en je wilt het liefst in Nederland blijven dan is zeker de Efteling een aanrader, waar er zoveel magie en betoverende attracties zijn dat het onmogelijk is om dat allemaal in 1 dag te ontdekken. En voor overnachtingen zijn er genoeg keuzes voor elk budget!

De leukste combinatie pretparken

Slagharen is een leuk park om te combineren met overige activiteiten. Want hoewel het park zelf misschien wat kleiner is, maar door de combinatie met het waterpark Aquapark Mexicana en de waterspeeltuin is het heerlijk om daar toch meerdere dagen te verblijven. Net als Duinrell die zelf meer dan 40 attracties heeft en het bijbehorende Tikibad heeft wel 17 glijbanen! Een heerlijke afwisseling van waterpret en pretparkpret. Drouwenerzand is een all-inclusive park met veelzijdige attracties voor kleintjes en de niet al te oude kinderen. Ook uitstekend te combineren met een overnachting en met zijn eigen bungalowpark kun je het bezoek uitbreiden en genieten van de mooie omgeving.

De leukste pretparken voor één dagje

De zes verschillende werelden van Toverland bieden genoeg plezier voor een heerlijk dagje uit met het hele gezin. Van een Keltische mythologiewereld, een heroïsche wereld tot een betoverende wereld waar de magie tot leven komt. Ook in Drievliet in Den Haag heb je genoeg vertier voor een heerlijk dagje uit met snelle attracties, attracties voor peuters en een 5D bioscoop, kortom geschikt voor de hele familie! Hellendoorn is omringd door bossen en heeft veel leuke attracties voor de kleintjes en voor de basisschoolkinderen.

De stoerste pretparken van Nederland

Uiteraard heb je in het grootste park van Nederland de Efteling voldoende keuze uit sensationele attracties. Maar Walibi heeft ook voldoende keuze zoals bijvoorbeeld de Goliath dat zelfs de grootste en snelste achtbaan is van de Benelux! Met wel 5 achtbanen die harder gaan dan 80 km per uur is het voor de echte snelheidsliefhebbers en waaghalzen een bezoekje waard. Er worden ook ontzettend leuke en spannende evenementen georganiseerd zoals Halloween Fright Nights.