Pretparken Frankrijk

Ga je op vakantie naar Frankrijk en lijkt het je ook leuk om een pretpark te bezoeken lees dan gauw verder en bekijk de top 10 leukste amusementsparken van Frankrijk!

1. Disneyland Parijs

Disneyland Parijs is het grootste en bekendste park van Frankrijk. En behoeft eigenlijk ook geen uitleg meer. In het kort, hier komt de echte Disney magie tot leven waarbij je de Disney helden kunt ontmoeten en kunt genieten van de vele attracties en shows waaronder een schitterende vuurwerkshow! Voor iedereen is er vermaak en het is een echte magische belevenis die je nooit zult vergeten.

2. Puy de Fou

Puy de Fou ligt in Les Epesses in de Vendee en wordt ook wel het beste attractiepark van de wereld genoemd. Ze nemen je mee in en je beleeft unieke historische ervaringen. Ook de verblijven zijn uniek en zeker de moeite waard om te bekijken. En daarnaast ook nog de grote verscheidenheid aan dieren, want die spelen een enorme rol in de unieke belevenis. Begeleid door echte professionals worden er magnifieke shows neergezet!

3. Walibi Rhône-Alpes

In de Franse Walibi kun je genieten van onder andere een houten achtbaan, nat worden in een van de spannende waterattracties, genieten in een zweefmolen en het park vanuit een trein bekijken. Met de 30 attracties waaronder ook leuke attracties voor de kleintjes is het een bezoekje meer dan waard wanneer je je in de regio Auvergne-Rhône-Alpes bevindt.

4. Vulcania

Een uniek park met ondergrondse attracties zoals je nog nooit beleefd hebt! Het park zoals de naam al een beetje verklapt, heeft als thema Vulkanen. Gezien de ligging bij de vulkanenketen Chaine de Puys een zeer goed gekozen thema. Je kunt hier ook enorm veel leren over vulkanen, dus voor de ontdekkers onder een ons een te gekke manier om iets bij te leren. Van de attracties zelf, tot een 5D film en interactieve tentoonstellingen.

5. Réserve Africaine de Sigean

Ga je naar het zuiden van Frankrijk en ben je in de buurt van regio Occitanie en heb je altijd al op safari gewild, dan is een bezoekje aan dit park een zeer leuke, bijna noodzakelijke toevoeging aan je vakantie. Je kunt in je eigen auto de wilde dieren bekijken en ook een speciaal gedeelte om per voet te verkennen ontbreekt er niet. Van giraffen, leeuwen, zebra’s tot neushoorns en nog veel meer. Hier kun je een werkelijk mooi (dieren)avontuur beleven!

6. Marineland France

Dit is (net als) het Dolfinarium maar dan in Frankrijk. Gelegen aan de Cote D’Azur kun je genieten van het onderwaterleven. Uiteraard worden ook hier spectaculaire shows gegeven waaronder een met dolfijnen maar je kunt ook hier veel leren over de pinguïns, een echte haai van dichtbij bekijken etc. En hou je van humor, dan is de zeeleeuwenshow echt iets voor jou.

7. Parc Astérix

Astérix en Obelix wie kent deze striphelden niet? Ze komen uit Frankrijk en een park mag dan natuurlijk ook niet ontbreken. Met 40 attracties in Astérix en Obelix stijl, een goochelshow en nog meer activiteiten hoort dit park in Hauts-de-France ook zeker bij het rijtje van de top 10 leukste pretparken in Frankrijk.

8. France Miniature

Waar wij Madurodam hebben, hebben de Fransen France Miniature. Het is het grootste miniatuurpark in Europa. Wil jij geheel Frankrijk in één keer bekijken dan is dit wel een hele leuke manier om dat te doen. Er zijn wel 2000 miniatuurgebouwen, 117 monumenten en ook nog eens 8 attracties. Het park ligt bij Parijs en heeft ook leuke picknick- en speelplaatsen.

9. Nigloland

Nigloland ligt in het Noordoosten van Frankrijk en bestaat al sinds 1987. Verdeeld in vier leuke thema’s: Een Zwitsers dorp, Canadees dorp, dorp van de Rock & Roll en het Beste Dorp. Een heerlijk park voor het hele gezin met sensatievolle achtbanen, een reuzenrad, botsauto’s en nog veel meer. De Fransen zelf zijn ook dol op dit park!

10. Futuroscope

Ten noorden van Poitiers ligt dit park en het opende zijn deuren ook in 1987. Het park is geheel gericht op audiovisuele technieken, multimedia en cinematografie. Het park is voorzien van 3D en 4D bioscopen, verschillende attracties en heeft een algeheel futuristische uitstraling. Fun fact is dat een Nederlandse ontwerper Jora Vision heeft meegeholpen. Al 50 miljoen mensen zijn je voor geweest voor een bezoek aan dit unieke futuristische park.