Pretparken Duitsland

In ons buurland is er ook een ontzettend gevarieerd aanbod aan pretparken. Maar welke is nou het leukste en wat kun je verwachten van de verschillende parken? Lees hieronder de top 10 leukste parken van Duitsland.

1.Europapark

Na Disneyland Parijs is Europapark het populairste park van Europa. En dat is zeker te begrijpen met meer dan 100 attracties, 15 themagebieden en zijn zeer vele shows valt er heel wat te beleven en te ontdekken en is het ook het grootste park van Duitsland. Europapark ligt in het Zwarte Woud in het zuiden van Duitsland.

2. Moviepark Germany

Een heel park geheel in het thema van films en tv series! Alle attracties zijn volledig ingericht naar bekende films en series. Het is maar 1,5 uur rijden van Utrecht dus je bent er ook nog eens zo. Een leuke en unieke filmsensatie ervaring en met 40 attracties, verschillende shows en evenementen een welverdiende tweede plaats in het lijstje.

3. Phantasialand

Phantasialand ook wel bekend om onder andere zijn 4 awards winnende rollercoaster de Taron! Dit is namelijk de snelste multi-lancer rollercoaster in de wereld. Zou jij daarin durven? Met meer dan genoeg shows en attracties en liggend bij Keulen is dit uitermate geschikt voor de adrenalinezoekers maar ook voor het hele gezin valt er genoeg plezier te beleven.

4. Legoland Duitsland

In Legoland kunnen kinderen hun fantasie laten gaan. Met volwassen bezigheden aangepast voor de kleintjes is het een geweldige ervaring. Zoals je eerste rijles, een kano besturen, je eigen robot besturen en ontwerpen maar ook genieten van de vele films en shows hoort erbij. Legoland Duitsland is gelegen tussen Stuttgart en München.

5. Heide-Park 

Heidepark is na Europapark het grootste attractiepark van Duitsland. Met echte sensationele attracties maar ook familieattracties is er volop keuze. Vind je het niet erg om twee keer over de kop te gaan, dan kun je genieten in de achtbaan Big Loop. En de allerkleinsten kunnen zich vermaken in het mooie Peppa Pig land of hun ogen uitkijken bij een zandtovenaar. Er is genoeg te doen voor iedereen! Heide-Park ligt in Noord-Duitsland in Soltau.

6. Erlebnispark Tripsdrill

Het oudste park van Duitsland opgericht in 1929 heeft naast spectaculaire attracties, enerverende waterattracties, speeltuinen ook een ware dierentuin. Het park ligt bij Cleebronn in Zuid-Duitsland en er is met 77 hectare grond genoeg te zien en te ontdekken.

7. Holiday Park Plopsa

Holiday Park Plopsa ligt in Hassloch, net iets boven Stuttgart. Het is ooit begonnen als sprookjesbos en nu uitgegroeid tot een waar attractiepark en heeft zelfs met de achtbaan ‘’Geforce’’ 5 x de prijs als beste stalen achtbaan van Europa in de wacht gesleept. Ook had het park als eerste in Europa de vrije val attractie.

8. Wunderland Kalkar

Met meer dan 40 attracties ligt Wunderland Kalkar ten noorden van Dusselfdorf. Het park is met name geschikt voor kinderen tot 12 jaar. Binnen het park geldt de all-inclusive formule, dus hoef je je ook niet druk te maken over bijkomende kosten voor eten en drinken want die zijn er niet. Het is gebouwd op een oud nucleaire fabrieksterrein dat nooit in gebruik is genomen. De meest spectaculaire attractie is in een gigantische koeltoren!

9. Fort Fun Abenteuerland

Fort Fun Abenteuerland ligt in Sauerland bij het plaatsje Bestwig. Van een rodelbaan tot een kurkentrekker, er zijn meer dan 40 attracties. Ook in de indoor speelplaats kun je klimmen, spelen en met allerlei interactieve spellen is er genoeg plezier te beleven!

10. Playmobil FunPark

In Beieren ligt het Playmobil FunPark waar de allerkleinsten hun favoriete Playmobil-figuren in het groot kunnen ontmoeten. Van een levensgrote piratenboot, een middeleeuws kasteel tot het Wilde Westen, het is een unieke Playmobil sensatie ervaring. En voor elk weerstype geschikt met zowel indoor activiteiten als buiten.