Pretparken België

Ook onze zuiderburen hebben ontzettend leuke attractieparken. Wil jij graag een attractiepark bezoeken en toch een beetje dichtbij huis blijven dan is België een ideale bestemming. Wil je graag weten welke 6 parken het leukst zijn en wat je daar allemaal kunt doen, lees dan gauw verder.

1. Walibi Belgium

Walibi is een park voor het hele gezin met veel spannende achtbanen, maar ook de wat rustigere attracties bieden een unieke ervaring. Walibi ligt ongeveer 40 minuten rijden van Brussel in het plaatsje Waver. Door de vele gevarieerde attracties is dit een van de leukste parken om te bezoeken. Ook worden er hele gave shows en evenementen georganiseerd.

2. Plopsaland de Panne

Plopsaland gelegen aan de kust en is het ideale park voor de kleinere kinderen. Het is een van de meest geliefde parken van België. Het park is gebaseerd op de bekende Studio 100 figuren zoals Samson&Gert, Kabouter Plop, Bumba en nog veel meer. En deze kun je ook in het echt ontmoeten of je kunt genieten van hun show! Het park is ontzettend geliefd en zeker een bezoekje waard!

3. Bellewaerde Ieper

Bellewaerde is het Beekse Bergen van België. Je kunt er genieten van de bijzondere dieren, de mooie natuur en de superleuke attracties! Het opende zijn deuren al in 1954 als vogelpark maar is nu tot een volwaardig dieren- en attractiepark uitgegroeid met zelfs een Suske en Wiske attractie! Bellewaerde ligt in West-Vlaanderen bij Ieper en is het oudste attractiepark van België! Een echte ervaring voor wie van dieren houdt, bijzondere attracties en de mooie natuur.

4. Bobbejaanland

Als je liever bij huis wilt optreden als internationaal bekende zanger, gitarist en entertainer dan open je een eigen theater. Dit heeft Bobbejaan Schoepen gedaan in 1954 en sindsdien is het uitgegroeid tot een attractiepark en kun je je daar prima vermaken in een van de 50 attracties waaronder spannende waterattracties, achtbanen en andere bijzondere attracties! Het ideale uitje voor jong en oud, van milde tot wilde attracties, er is voor iedereen wat te beleven.

5. Plopsa Indoor

De Plopsaketen heeft zich ontwikkeld tot een ware formule die zorgt voor een superleuk dagje uit. Plopsa Indoor ligt in Hasselt en is het eerste overdekte park van België. Met ruim 9000 m2 is het optimaal genieten voor de kinderen. Van klimmen, botsauto’s, verschillende glijbanen, brandweermolen tot varen in bootjes er is teveel om op te noemen! En wat is er niet fijner dan je kind te zien genieten. Een blij kind is een blije ouder!

6. Plopsa Coo

Middenin de mooie Ardennen ligt dit park Plopsa Coo-Coo wat vroeger Télécoo was. Met een grootte van 50 hectaren is er genoeg te doen van een wildpark tot de wildste attracties. En uiteraard zijn ook hier de bekende studio 100 elementen in het park verwerkt voor een nog leukere ervaring! Met fantastische indoor en outdoor attracties zoals een 600 meter lange bobsleebaan, een carrousel, een autorijles krijgen of verdwalen in het labyrint. Of liever een potje minigolf spelen of klimmen en klauteren in de speeltuin, het kan allemaal in Plopsa Coo-Coo.